Τελικά πόσο κόστισε η νέα ιστοσελίδα του δήμου μας;

Στις 28 Μαρτίου στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Από την πρώτη στιγμή ρωτήσαμε για το κόστος κατασκευής αυτής, ενώ από την πρώτη ημέρα πιλοτικής λειτουργίας της διαπιστώσαμε πολλές ανακρίβειες και υπερβολές για όσα ακούστηκαν σε εκείνο το συμβούλιο από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Και αν τα θέματα παρουσίασης της ιστοσελίδας μπορούν να συζητηθούν και να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, το θέμα του κόστους και η απόκρυψη έως τώρα αυτού αποτελεί μια ακόμα μαύρη σελίδα στη σχέση της παρούσας δημοτικής αρχής με τον δημότη που απαιτεί διαφάνεια και ενημέρωση.
Επανήλθαμε και γραπτώς στις 14 Ιουνίου και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για περισσότερη διαφάνεια και ενημέρωση.

Το ερώτημα μας προς τη δημοτική αρχή που προφανώς παραμένει ακόμα αναπάντητο:
Θέμα : Ερώτημα προς τη δημοτική αρχή του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου.
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα του δήμου μας, την οποία παρουσίαση έκανε ομάδα εξωτερικών συνεργατών του δημάρχου. Έκτοτε η ιστοσελίδα λειτουργεί σε πιλοτική μορφή ακόμα, ενώ η προηγούμενη έχει σταματήσει την λειτουργία της.
Πολλά στοιχεία για την ιστοσελίδα που παρουσιάστηκαν δεν αποτυπώνονται σε αυτή που “ανέβηκε” τελικά στο διαδίκτυο, όπως ο αριθμός των 6000 σελίδων, το e-πληρωμή, θέματα που αφορούν την διαφάνεια, βασικές πολιτικές ελλείψεις και σωρεία άλλων τεχνικών παρατηρήσεων, για τα οποία θα συζητήσουμε σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Έως τότε παρακαλώ όπως μας γνωρίσετε κατά κατηγορία το συνολικό κόστος κατασκευής της νέας δημοτικής ιστοσελίδας που τέθηκε προσφάτως σε λειτουργία συμπεριλαμβανομένου της επιμέλειας των κειμένων, τυχόν προκυπτόντων δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας καθώς και ενδεχομένων απαιτήσεων σε hardware.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορίζοντες Δημιουργίας» δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Σπύρος Καραβάς

SHARE