Κόλαφος η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα της οδοποιίας

deltio_typoy_16_12

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενταφιάζει και τις τελευταίες ελπίδες της δημοτικής αρχής να παρανομήσει, (προς χάριν ποιων αλήθεια;) υλοποιώντας ένα έργο προϋπολογισμού €3,6 εκατ. με τον πιο επαίσχυντο για την αυτοδιοίκηση τρόπο.

Πρόκειται  για μια απόφαση «σταθμό» η οποία μετακυλύει την απ’ ευθείας ανάθεση από το έλλειμμα πολιτικής ηθικής σε παράνομη πράξη και υποχρεώνει την Δημοτική αρχή να ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ άμεσα το έργο.

Αποσπασματικά οι διατυπώσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

 • 8.1 Μη νομίμως η αναθέτουσα αρχή (Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης) ακολούθησε την εξαιρετική διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης αντί του ανοικτού διαγωνισμού…”
 • 8.2ουδόλως αποτυπώθηκαν οι εξ’ αυτών (Ζορμπάς 2018 και μεταγενέστερες ζημιές) επικαλούμενες προκληθείσες πρόσθετες ζημιές στην 145/2020 μελέτη, που συνιστά το αιτιολογικό θεμέλιο της ελεγχόμενης εργολαβίας…
 • 8.3 Η επίκληση των αποφάσεων του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας περί κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και παρατάσεων αυτής … δεν συνιστά αφ΄εαυτή κατεπείγουσα ανάγκη
 • “8.7 …η πολύ μικρή συμμετοχή που επιδιώχτηκε, δεδομένου ότι μόλις δυο οικονομικοί φορείς προσκλήθηκαν στην διαπραγμάτευση για την ανάθεση του έργου, με απότοκο αποτέλεσμα τον υποτυπώδη ανταγωνισμό που αναπτύχθηκε μεταξύ τους και, κατά συνεκδοχή, το ελάχιστο ποσοστό έκπτωσης που τελικά επετεύχθη (5%)
 • …κατά την κοινή πείρα και πρακτική, η ανάπτυξη του μεγαλύτερου δυνατού ανταγωνισμού, στο πλαίσιο ανοικτού διαγωνισμού, αμβλύνει τις επιπτώσεις αυτές και κατατείνει σε μεγαλύτερα ποσοστά έκπτωσης…
 • …η εντοπιότητα του αναδειχθέντος μειοδότη επιρρωνύει το μη συμφέρον του επιτευχθέντος (έκπτωση μόλις 5%) οικονομικού αποτελέσματος της διαδικασίας.”
 • 8.8ήταν εν προκειμένω δυνατή η τήρηση των προθεσμιών των ανοικτών διαδικασιών, έστω και συντετμημένων, και η συνέχιση της διαδικασίας δημοπράτησης, προκειμένου να διασφαλιστεί ΕΠΑΡΚΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και να εξυπηρετηθεί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ δια της ανάδειξης αναδόχου που θα πρόσφερε ικανό ποσοστό έκπτωσης…
 • 8.9 …το δε ανατεθέν έργο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες βελτίωσης – συντήρησης του αγροτικού δικτύου του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνει απόλυτα τις απόψεις μας ως συνδυασμός και την σοβαρότητα με την οποία ασκούμε αντιπολίτευση, εν αντιθέσει με τις δικές σας παράνομες, αριβιστικές και επιζήμιες εν τέλει για τον δήμο μας μοναχικές αποφάσεις σας.

 • Δημοπρατείστε λοιπόν τώρα το έργο όπως σας διατάσσει το Ελεγκτικό συνέδριο.
 • Σταματήστε την διαδικασία προσφυγής που αποφασίσατε, επιβαρύνοντας με ακόμα ένα έξοδο τον δήμο, μόνο και μόνο για να υποστηρίξετε μια παρανομία.
 • Θα έπρεπε να είχατε δημοπρατήσει από τις αρχές του 2022 όπως το Κιάτο και η Νεμέα και δεν το κάνατε λόγω ανεπάρκειας.
 • Θα μπορούσατε να είχατε δημοπρατήσει από τον Ιούλιο του 2022 αλλά δεν το κάνατε λόγω έπαρσης και αλαζονείας ότι “έχετε άκρες” και ότι όλα γίνονται σε αυτή τη χώρα, άρα θα δίνατε απευθείας ανάθεση 3,6εκατ ευρώ με έκπτωση 5%, χωρίς κανείς να σας σταματήσει…

Αντ’ αυτού περνάνε οι μήνες και οι αγρότες μας δεν βλέπουν τίποτα να γίνεται λόγω της εμμονής σας σε παράνομες διαδικασίες. Η όποια προσφυγή κατά της απόφασης αυτής για εμάς είναι απαράδεκτη, προσβλητική για την αυτοδιοίκηση και παράνομη ως διαδικασία.

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

 • Δεν υπάρχει προηγούμενο δημοτικής αρχής να προσφεύγει κατά μιας απόφασης που προασπίζει τα συμφέροντα του δήμου και του δημοσίου και γλιτώνει από το δημόσιο πάνω από € 1 εκατ από την αναμενόμενη έκπτωση του έργου.
 • Δεν υπάρχει κανένα συμπληρωματικό στοιχείο που να δικαιολογεί την προσφυγή πέρα από αυτά που σας ζητήθηκαν και στείλατε ήδη.
 • Δεν έχετε δικαίωμα να σπαταλήσετε ούτε ένα ευρώ από τα δημοτικά ταμεία για να συνεχίσετε να καθυστερείτε και να παρανομείτε, στοιχειοθετώντας πιθανώς όλες αυτές η μη νόμιμες διαδικασίες παράβαση του καθήκοντος που σας ανέθεσε ο δημότης Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΜΕΣΑ. ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Οι «Ορίζοντες δημιουργίας» θα συνεχίσουν την υπεράσπιση του δικαιώματος της άσκησης δημοκρατικού ελέγχου και του αντιπολιτευτικού τους ρόλου. Θα συνεχίσουμε την δική μας προσπάθεια για το έργο  αυτό προκειμένου να γίνει με τη νόμιμη δημοπράτηση και διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Απόφαση ΕΛΣΥΝ: https://orizontes-dimiourgias.gr/wp-content/uploads/2022/12/MXM264N_20061218_0302211.pdf

Ζητάμε αποτελεσματικό Δήμο, θέλουμε να τον αλλάξουμε και θα τον αλλάξουμε!

SHARE