Δημαρχιακή αφωνία και ένοχες σιωπές κρότου λάμψης!

Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 30/1/2023 η αφωνία «κρότου λάμψης» του αρμοδίου Αντιδημάρχου καθαριότητας πέραν των πολλαπλών ερωτηματικών που εγείρει αποκαλύπτει και τη νοοτροπία για την κατοχή και τη νομή της εξουσιαστικής καρέκλας. Για το θέμα της ενημέρωσης της «ντροπής» θα επανέλθουμε στο προσεχές διάστημα με ειδική μας ανακοίνωση.

Διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι το ενοχικό σύνδρομο της δημοτικής ανεπάρκειας για παρουσίαση δημοτικού έργου γίνεται όλο και πιο εντονότερο όσο πλησιάζουμε στις επικείμενες εκλογές.

Σε επίπεδο επερωτήσεων θέσαμε τα εξής θέματα:

α) Της έλλειψης ύπαρξης απιδινωτών κατά τη διάρκεια τέλεσης αθλητικών αγώνων. Απάντηση δεν εδόθη. Τα ψελλίσματα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ευρωστίνης περί ύπαρξης και προσφοράς απιδινωτή από πλευράς του πολιτιστικού συλλόγου «ΕΥΖΗΝ» δεν συνιστούν δημοτική λύση.

β) Τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικίας Τσαλδάρη λόγω διάβρωσης για το οποίο η Δημ. Αρχή απάντησε ότι ευελπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια να δώσει μια «πυροσβεστική» λύση στον επόμενο «τόνο» καθώς η οριστική λύση θα δοθεί όταν υλοποιηθεί το συνολικό έργο που αφορά την διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού. Δηλαδή, ζήσε Μάη μου να φάς τριφύλλι! Και,

γ) Το θέμα της εγκατάλειψης του Τουριστικού περιπτέρου για το οποίο η Δημ. Αρχή αγνοώντας τη μη τήρηση της σύμβασης συνδιαλέγεται με τον επιχειρηματία προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση εκτιμώντας ότι μια ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη θα διαρκέσει επί μακρόν.

Περαιτέρω …..

Έχουμε τοποθετηθεί πλειστάκις για τις πολιτικές ευθύνες και την πολιτική ηθική. Ούτε μια συστολή «τσίπας» αλλά περίσσεια θράσους για την εφαρμογή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου τη σχετική με την απ΄ ευθείας ανάθεση. Η υιοθέτηση δικηγορικής αμοιβής προκειμένου να ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης αποκαλύπτει όχι μόνο τη στενόμυαλη λογική της αλλά και την απόσταση που την χωρίζει από την έννοια του δημοσίου συμφέροντος! Ο Δήμαρχος με την επιμονή του αυτή αναδεικνύει όλα εκείνα τα συμπαραμαρτούντα που η κοινωνία και οι δημότες του καταλογίζουν. Με εγωπαθή και υπεροπτική στάση δείχνει να αγνοεί αλλά και να κρύβεται για όλα εκείνα τα δημοσιεύματα τα οποία τελευταία κάνουν λόγο για την ύπαρξη «μαύρων» ταμείων.

Και ω του θαύματος στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Δημότες ταρακουνήθηκαν από δύο διακριτές σεισμογενείς παραδοχές!

Η μία αφορούσε ερώτηση του συμβούλου μας κ. Γκιόκα: «Αν εσείς κ Δήμαρχε βρισκόσαστε στη θέση της μειοψηφίας θα το ψηφίζατε;». Η Δημαρχιακή απάντηση ήταν: «και γώ κ. Γκιόκα αν ήμουν αντιπολίτευση δεν θα το ψήφιζα. Είναι διαφορετικό να μην το ψηφίζεις και είναι διαφορετικό να το κυνηγήσεις για να μη γίνει. Υπήρξα αντιπολίτευση αλλά ποτέ δεν κυνήγησα κάτι να μη γίνει και δεν προσπαθήσαμε κάτι νομικά να το εμποδίσουμε»! Τι να πεί κανείς! Για ποια έννοια συνέπειας και ηθικής μπορούμε να μιλάμε; Είναι η απόλυτη διαστρέβλωση της έκφρασης: «Τα λόγια μας πράξεις». Η παράταξή μας, δυστυχώς στο μοναχικό της μονόδρομο, αποδεδειγμένα και εκτός γενικευμένων διατυπώσεων παραπλάνησης στο θέμα αυτό όχι μόνο δικαιώθηκε από την απόφαση του Ελ. Συνεδρίου αλλά αποκατέστησε και την εν λόγω έκφραση! Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με την ίδια πίστη να αποκαθιστούμε τις παραποιήσεις στις έννοιες και στις εκφράσεις.

Η δεύτερη αφορά τη Δημαρχιακή παραδοχή ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα κάποια σημαντικά θέματα για συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο! Μόνο που δεν μας είπε ποια είναι τα θέματα αυτά; Μήπως είναι αυτά για τα οποία η παράταξή μας τον ελέγχει και τον παρατηρεί τρία (3) χρόνια τώρα;

Είναι βέβαιο ότι η φιλοσοφία μας δεν ταυτίζεται με αυτήν της Δημ. Αρχής. Η δημαρχιακή εμμονή για τη διατήρηση της νομής της εξουσίας και η παραδοχή περί ύπαρξης έπαρσης προτού αναλάβουμε τα ηνία του δήμου αποτελεί μια σαφή προσωποποιημένη πρώτη ένδειξη για το τι οι Δημότες θα αποφασίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την διασφάλιση του δημοσίου και δημοτικού συμφέροντος.

Ζητάμε αποτελεσματικό Δήμο, θέλουμε να τον αλλάξουμε και θα τον αλλάξουμε!

SHARE