Αίτημα αναβολής Δημοτικού Συμβουλίου

Ξυλόκαστρο 27/06/2022
Προς το προεδρείο του ΔΣ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Κε Πρόεδρε
του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο Δερβένι και μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι από την ημερήσια διάταξης αυτής λείπουν παντελώς θέματα που αφορούν τον πρώην δήμο Ευρωστίνης.Αντ’ αυτού στο πρώτο θέμα αναφέρεστε σε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για έργα και δράσεις στην Δ.Ε. Ευρωστίνης, χωρίς τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων για τα μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα της Ευρωστίνης.
Συνεχίζεται με τον τρόπο αυτό η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου και η υποτίμηση της νοημοσύνης των Ευρωστίνιων δημοτών.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την αναβολή του σημερινού Δ.Σ. και την εκ νέου διεξαγωγή του με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Ειρηνοδικείο Δερβενίου το οποίο για τέταρτη χρονιά παραμένει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο.
  2. Συνέχιση παρακαμπτηρίου Δερβενίου έως τη Λυγιά με απόφαση Δ.Σ. για αίτημα παραχώρησης προς την περιφέρεια του τμήματος ανατολικά της γέφυρας του Ζαχολίτικου ποταμού.
  3. Δρόμος Γκούρα-Δερβένι και ένταξη αυτού στο νέο ΕΣΠΑ.
  4. Εφαρμογή σχεδίου πόλεως Δερβενίου και διάνοιξη οδών αυτού με δέσμευση ποσών για μελέτες.
  5. Άμεση παρέμβαση και συντήρηση του ρέματος των Μύλων που απαξιώνεται και καθίσταται επικίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών.
  6. Άμεση επισκευή και συντήρηση των φωτιστικών στην παραλία της Λυκοποριάς με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για δέσμευση ποσών.
  7. Άμεση επισκευή και συντήρηση του δρόμου Λυγιάς-Πύργου-Ευρωστίνης με απόφαση Δ.Σ. για χρηματοδότηση προς την περιφέρεια.

Με εκτίμηση
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ορίζοντες Δημιουργίας” δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Σπύρος Καραβάς

SHARE